Klubbdommerkurs

I forkant av KSK sitt klubbdommer-kurs tirsdag 18.oktober kl. 18-21, så tenkte jeg å høre med Amalie Salamonsen og hvilke muligheter dømming har gitt henne. 

Påmelding til kurs finner dere her: https://www.fotball.no/kurs/kurs/?fiksId=7096012.
Spørsmål?
Send e-post til: markusjohanhansen@hotmail.no eller ring på tlf: 98051459

Hvorfor startet du å dømme?

Jeg startet å dømme etter jeg sluttet å spille fotball da jeg fortsatt ønsket å ta en del av fotballfamilien. Det var ei jeg kjente som drev med dømming og ho anbefalte meg å prøve det ut.

Er det mulig å kombinere dømming med det å være aktiv fotballspiller?

Jeg har selv ikke gjort det, da jeg startet å dømme når jeg slutte å spille fotball. Men jeg kjenner mange som har dømt og spilt fotball samtidig. De sier det har funket fint, med dømming som en betalt form for egentrening.

Er det mange jenter som dømmer? Og hvordan er samholdet her?

Det er veldig forskjellig i landet hvor mange jenter som dømmer, og det fra sesong til sesong, men det skulle gjerne vært flere jenter. Jeg har møtt noen helt fantastiske venninner og kompiser gjennom dømmingen. Selve dommermiljøet er fantastisk, og man møter mange ulike personer noe som er kjempegøy.

Er det skummelt å dømme? 

Jeg syns selv ikke det er skummelt å dømme kamper, men det kan oppstå situasjoner der man blir usikker. Da har samholdet innad i dommermiljøet vært viktig da en kan snakke om situasjoner som oppstår. Dette er noe man også lærer svært mye av. Sånn sett er det veldig trygt å dømme, og jeg føler meg veldig godt ivaretatt. 

Tjener du mye på å dømme?

Det varierer selvfølgelig fra hvilket nivå man dømmer på. Jeg som dømmer mye seniorfotball har dømming som en veldig fin deltidsjobb. Jeg har også flere utgifter nå som jeg er blitt voksen, men de unge jeg kjenner har veldig god inntekt til lommepenger ved siden av ungdomsskole og videregående. 

 Har dømmingen gitt det noen muligheter/utvikling som du ikke ville har uten det?

Dømmingen har gitt meg mange finne muligheter blant annet fikk jeg i år delta på NORCORE#2 på Norway cup i sommer. Noe som var lærerikt, og jeg møtte andre dommere fra hele landet. Jeg har også møtt mange nye mennesker her i kretsen, og for meg er det sosiale noe av det beste med dømmingen. 

Dommerteam under cup-kamp ifjor mellom Fløya og Stabæk kvinner.
Dommerteam under Norway Cup i sommer. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KONTAKTINFORMASJON


Epost: post@kvaloyask.no

Telefon: 481 37 374

ADRESSER


Postadresse: 
Postboks 4064, 9279 Tromsø

Besøksadresse:
Øvre Storvollen 79, 9104 Kvaløya

ORGANISASJONSINFORMASJON


Org.nr: 975 660 362

Bankkonto: 4700 23 15129